Senzorna integracija

Senzorna integracija proces je tijekom kojeg u mozak putem moždanih živaca dolaze senzorne, odnosno osjetilne informacije. Te informacije se obrađuju na način da im dijete daje smisao I značenje, a zatim na njih odgovora s odgovarajućom aktivnosti. Informacije iz okoline do djeteta dolaze preko njegovih osjetila za kretanje, vid, sluh, dodir, okus i njuh.

U svakodnevnim aktivnostima između roditelja i djeteta, kroz aktivnosti hranjenja, presvlačenja, maženja i igranja dijete je izrazito senzorno stimulirano. Kroz program senzorne baby terapije promatramo kako dijete obrađuje informacije te kako na osnovu njih uspijeva biti aktivno održavanjem zadovoljavajuće razine pažnje i uključenosti. Na osnovu video analize aktivnosti koji uključuju senzorne podražaje dajemo roditeljima upute kako da pravovremeno i na odgovarajući način podržavaju dječji razvoj.

Slide ŠTO NUDIMO? Procjena Savjetovanje Poticanje razvoja Edukacijska rehabilitacija Logopedija Psihologija Radna terapija MARTE MEO® Senzorna integracija Grupe podrške Patronažne posjete
KABINET ZA RANU INTERVENCIJU CARITASA
ZADARSKE NADBISKUPIJE
Adresa
Ravnice 5, 23000 Zadar
Email
kabinet.rana.intervencija.zadar@gmail.com
Mobitel
099 369 9147 / 099 369 9148
GRAD ZADAR
Adresa
Narodni trg 1, 23000 Zadar
Email
eu.fondovi@grad-zadar.hr
Web
www.grad-zadar.hr
Telefon
023 208 100
ZADARSKA ŽUPANIJA
Adresa
Ulica Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Email

zupanija@zadarska-zupanija.hr
Telefon
023 350 350