IZJAVA O SIGURNOSTI I PRIVATNOSTI: ZAŠTITA I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

 Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije

Ravnice 5, 23000 Zadar

OIB: 58714880350.

 

  • Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka.
  • Ta politika zaštite privatnosti uređuje odnos prema podatcima koje Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije prikuplja prilikom učlanjenja u Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije.
  • U ovoj Izjavi o sigurnosti i privatnosti objašnjavamo koje podatke prikupljamo, na koji način ih obrađujemo te kako ih koristimo i čuvamo, te na što se obvezujemo.

 

Obvezujemo se poštivati privatnost naših korisnika i klijenata. Svjesni smo da možemo prikupljati osobne podatke korisnika naših usluga samo ako iste korisnik dobrovoljno ostavi.

Obvezujemo se i da podatke koristimo isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva naših korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih naših usluga. Također, obvezujemo se da osobne podatke naših korisnika koristimo zakonito, pošteno i transparentno, štiteći pri tome sigurnost tih istih podataka od neovlaštene ili nezakonite obrade.

Obvezujemo se da navedene podatke nećemo učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka naših korisnika. Također naglašavamo da smo ovlašteni na zahtjev tijela državne vlasti dostaviti podatke o korisnicima neovisno o odredbama u ovoj Izjavi o sigurnosti i privatnosti.

 

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada se nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prijava za dobivanje newsletter-a, ugovori koji se potpisuju na početku korištenja naših usluga – terapija, edukacija, ispunjavanjem pristupnica za edukacije ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete izričitu privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.


Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije koristit će Vaše osobne podatke samo za potrebe što kvalitetnijeg pružanja svih naših usluga (savjetovanja, edukacija, publikacije), radi izrade zakonski ispravnih računa te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama kao našim korisnicima i klijentima.


Kako prikupljamo osobne podatke naših korisnika i koja je svrha toga

Možemo prikupiti, obraditi i koristiti podatke naših korisnika u idućim situacijama:

  • putem prijave na naš newsletter;
  • podatke koje dobijemo kada nas korisnici kontaktiraju putem kontakt obrasca, e-mail adrese ili telefonskih poziva radi naših usluga;
  • osobnim dolaskom korisnika u prostor Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije radi korištenja naših usluga;
  • prilikom izdavanja zakonski ispravnih transakcijskih računa korisnicima naših usluga;
  • prilikom ispunjavanja pristupnica za edukacije te ispunjenja i sklapanja ugovora između klijenata – korisnika i Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije prije početka izvršavanja nekih od naših usluga te
  • prilikom ispunjavanja evaluacijskih upitnika nakon završetka naših edukacija ili radionica.

 

Newsletter

Ako ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, nastavit ćemo Vam ga slati. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera.

Ako želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate na e-mail adresu:kabinet.rana.intervencija.zadar@gmail.com.

U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu izbrisat ćemo iz naše baze podataka.


Prava korisnika i čuvanje podatka

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite na e-mail: kabinet.rana.intervencija.zadar@gmail.com kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.

Ovim putem obavještavamo Vas kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, tako da se obavijesti na e-mail adresu: kabinet.rana.intervencija.zadar@gmail.com u pisanom ili elektroničkom obliku. Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije osobne podatke čuva samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe radi kojih se osobni podaci obrađuju. Iznimno, osobni podaci mogu se pohraniti i na dulja razdoblja, ali samo ako će se isti obrađivati isključivo u svrhe zdravstvenog stanja korisnika naših usluga.

Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije će osobne podatke koristiti samo u vremenu koje je nužno za ostvarenje određene svrhe, osim ako Općom uredbom o zaštiti podataka i/ili posebnim propisima RH ili EU nije određeno duže razdoblje, a protekom navedenog vremena Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije će osobne podatke brisati.

Područja na koja se odnosi ova Izjava

Ova Izjava odnosi se na:

 

Još jednom naglašavamo da u bilo kojem trenutku naši korisnici mogu zatražiti prekid naših usluga te brisanje svojih podataka, osim ako to nije drugačije zakonski regulirano.

 

​Kolačići – Cookies

Pridržavamo pravo koristiti cookije na web stranici https://www.ranaintervencijazadar.hr/

Cookiji predstavljaju skup podataka koji služe kao vaš anonimni individualni identifikator, na način da ga pojedina stranica web stranice https://www.ranaintervencijazadar.hr/ koju posjećujete šalje vašem pregledniku.

 

Obavijest o promjenama i kontakt

 

Svaka promjena naše politike zaštite privatnosti bit će objavljena uz ovu Izjavu na našoj web stranici i drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.

 

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: kabinet.rana.intervencija.zadar@gmail.com.

 

Voditelj obrade: Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije, odgovorna osoba: Dario Kovač, voditelj Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske Nadbiskupije.

 

Ova Izjava primjenjuje se od 15.03.2021. godine.

Zadnja izmjena: 15.03.2021 godine.

 

 

KABINET ZA RANU INTERVENCIJU CARITASA
ZADARSKE NADBISKUPIJE
Adresa
Ravnice 5, 23000 Zadar
Email
kabinet.rana.intervencija.zadar@gmail.com
Mobitel
099 369 9147 / 099 369 9148
GRAD ZADAR
Adresa
Narodni trg 1, 23000 Zadar
Email
eu.fondovi@grad-zadar.hr
Web
www.grad-zadar.hr
Telefon
023 208 100
ZADARSKA ŽUPANIJA
Adresa
Ulica Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Email

zupanija@zadarska-zupanija.hr
Telefon
023 350 350
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj publikacije materijala isključiva je odgovornost: Grada Zadra. www.strukturnifondovi.hr